måndag 26 maj 2008

Träning.

Jag har tillbringat helgen på en hård träbänk i Svedala sporthall. Vår son går på Kempo som är en kampsport och i helgen var det alltså riksläger i Svedala. Jag var skeptiskt till att han skulle börja med kampsport men har helt ändrat uppfattning. Det är jättebra träning som förutom kondition ger bra självförtroende och lär barnen respektera andra människor. Självförsvar kan ju inte vara fel att lära sig i dagens allt tuffare samhälle. Jag är idag en mycket stolt mamma eftersom han var så duktig i helgen och uppgraderade sig en bältesgrad. Om någon är nyfiken på kempo så kolla in http://www.swekempo.com/ så finns all information där.

söndag 25 maj 2008

Morgonpigg!

Alla som känner mig väl vet att jag är uppe med tuppen utan problem varje morgon. Just nu ser jag fram emot makens ledighet i cirka två månader som börjar om en vecka. Då ska vi förhoppningsvis få mycket användning av de fina brickorna som vi fått av Svärmor och Svärfar. Hålet där muggen står gör att man enkelt kan bära brickan med en hand utan att kaffet skvimper ut. Förväntningarna är att lilla sessan får sin välling vid 06.00 tiden på morgonen och att hon sedan somnar om med Pappa. Då ska jag ta min kaffemugg, smörgås och morgontidningen ut till vårt fina växthus och bara njuta av fågelkvittret innan Bara vaknar upp. Två små paprika hjärtan till världens bästa Svärmor och Svärfar som alltid ställer upp i alla väder (och tack för de smarta och fina brickorna)!

tisdag 13 maj 2008

Det är skillnad på kaka och kaka!

Idag har jag bakat havrekakor som jag hittade receptet på i Hus&Hem för ett tag sedan. Jag tror att jag kommit på en riktig styling bluff. När jag rört ihop degen så insåg jag att kakorna inte alls skulle bli som på bilden i tidningen! Jag slog upp "havrekakor" i min lilla kakbok och hittade havreflarn som såg ut som på bilden i tidningen. Man kan ju misstänka att kakorna är inhandlade på ICA för att fotograferas! Mina kakor blev goda i alla fall och på bilden syns de ihop med mitt lilla fat som jag hittade på Indiska för 39kr.
Recept:

Ingredienser till ca 30 kakor.

200g smält smör
2dl socker
3dl mjöl
3dl havregryn
1tsk bikarbonat

Blanda smör och de övriga ingredienserna. Rulla bollar och tryck till dem med en gaffel på plåten. Grädda i 175 grader i ca 8-10minuter. I min ugn behövdes det längre tid ca 13min.

måndag 12 maj 2008

Sorry!

Oj!
Förlåt till alla er som varit inne och undrat vad som händer på min blogg. För det har inte hänt mycket här på ett tag. Jag får skylla på det fina vädret och på lilla mamma som varit här i nästan två veckor och blev sjuk i lunginflammation. Stackars Mamma, hon kunde inte göra mycket mer än att ta det lungt. Lite trädgårdprojekt har också stått i mellan så att tiden inte räckt till. Underbart är det i alla fall nu när det grönskar! Här är några bilder ifrån det som grönskar i vår trädgård.
Vår nya hemmabyggda spalje.

En rostig "boll" på rostig pinne som dekoration.


Spalje nummer två också hemmabygge.

Små plantor Blomman för dagen som jag fått av mamma.

Grönskande lavendel.
Vårt fina fikonträd.




Related Posts with Thumbnails